Te midden van al het rumoer op management- en coureursniveau bij Ferrari is er één constante factor: Kimi Räikkönen, die gewoon een contract voor volgend seizoen op zak heeft. De Iceman denk dat de prestaties van de Scuderia dan weer in een stijgende lijn zullen belanden.

De afgelopen maanden werd de bezem flink door de Ferrari-top gehaald: teambaas Stefano Domenicali werd na zes jaar vervangen door Marco Mattiacci, en topman Luca di Montezemolo maakte afgelopen maandag plaats voor Fiat-baas Sergio Marchionne. De hoop is dat de herstructurering het team weer terug naar de wereldtitels kan leiden.

De veranderingen hebben dit seizoen nog niet al te veel invloed, zegt Räikkonen, maar de Fin ondersteunt ze volledig: “Ik heb er honderd procent vertrouwen in dat het goed komt. Het heeft misschien wat tijd nodig, maar we komen weer terug waar we zijn willen. Wellicht zal het volgend jaar al een stuk beter gaan.”

In de toekomst zal het er binnen het team allemaal wat anders aan toe gaan, vertelt Räikkönen, die in 2007 de laatste Ferrari-rijderstitel veroverde. “Er komen wat nieuwe mensen aan, en Marco Mattiacci heeft goed werk geleverd met het doorvoeren van de hervormingen.”

Vettel

Nu het zeker is dat Räikkönens teamgenoot Fernando Alonso de renstal aan het einde van het jaar gaat verlaten en Sebastian Vettel hetzelfde doet bij Red Bull, is het een kwestie van tijd voor de Duitse wereldkampioen door Ferrari wordt bevestigd als nieuwe rijder. Veel heeft Räikkönen daar niet over te zeggen.

“De tijd zal het leren. Ik heb nog geen idee wat er gaat gebeuren. Ik heb een contract, dus ik ben vrij zeker dat ik volgend jaar gewoon rijd”, meldt hij nuchter als altijd. “Alle veranderingen hebben een reden, maar het is moeilijk om in te toekomst te kijken. Ik ben er zeker van dat we volgend jaar een veel betere auto hebben; de rest moet je maar aan het team vragen.”