Daniil Kvyat is een trots man. De jonge Rus zag een ijzersterke race beloond worden met de tweede plaats. Teamgenoot Daniel Ricciardo maakt het Red Bull-feestje compleet met de derde plaats.

De Grand Prix van Hongarije stond in de aanloop naar het evenement met grote letters in de agenda van Red Bull. De Hungaroring zou vanwege de lage snelheden immers veel beter bij de bolide passen dan de snellere banen van de kalender en dus konden ze naar eigen zeggen wel eens voor een verrassing gaan zorgen. Tijdens de race bewezen Daniel Ricciardo en Daniil Kvyat dat dat geen bluf was, al heeft het lot hen ook een handje geholpen.

Voor de neus van de Red Bull-coureurs vielen de auto’s één voor één weg, waardoor Daniil Kvyat aan het eind van de rit zijn bolide in tweede positie over de streep bracht. Hij is vanzelfsprekend erg tevreden met zijn eerste podiumplaats uit zijn carrière: “Ik ben superblij met dit resultaat, al dacht ik gedurende de eerste stint dat mijn race zo goed als over was, omdat ik een flat spot op een van mijn banden had.” 

Kvyat gaf echter niet op en in de slotfase van de race beschikte hij naar eigen zeggen over een competitieve auto: “We kwamen erg sterk terug in de race. Ik denk dat het hele team deze dubbele podiumfinish echt verdiend heeft, zowel de jongens hier op het circuit als in de fabriek. Ik wil dit resultaat graag opdragen aan Jules Bianchi, in wie we een geweldige kerel zijn verloren. Mijn gedachten gaan uit naar hem en zijn familie.”

Ricciardo
De Australiër Daniel Ricciardo is na afloop van zijn race vol schermutselingen met onder andere de beide Mercedessen trots op zijn podiumplaats: “Het was een enerverende race en hoewel ik deze race met gemengde gevoelens heb ervaren, ben ik trots op wat ik vandaag gepresteerd heb.”

“Red Bull maakt een moeilijk jaar door, en om dan met twee auto’s bij de eerste drie te finishen, voelt onwerkelijk. Ik ging er de laatste stint op de zachte banden nog eens goed voor zitten, omdat ik dacht de overwinning er misschien nog wel in zou zitten. Het is daarom jammer dat Nico Rosberg en ik elkaar raakten, maar ik ben er in ieder geval voor gegaan.”