Red Bull moest met lede ogen toezien hoe de Toro Rosso-coureurs hun rijders naar het tweede plan verwezen. Ricciardo en Kvyat scoren weliswaar allebei punten, maar mogen niet tevreden zijn.

Daniel Ricciardo wijt het teleurstellende resultaat aan een waslijst aan problemen. Hij benoemt ze niet allemaal, maar geeft aan dat het eigenlijk bij de start al mis ging: “Ik was er helemaal klaar voor en van plan iets moois te laten zien, maar het mocht niet zo zijn. Ik had bij de start een touché met iemand, waardoor de auto niet meer helemaal optimaal was.”

“Daarnaast hadden we ook gewoon niet de snelheid in huis, waardoor het lastig was om anderen in te halen. Dat duurde dan ook vaak veel te lang. Als je dan ook nog problemen hebt met de remmen, wordt het natuurlijk al helemaal een lastig verhaal”, besluit de Australiër zijn beknopte betoog. Wel heeft hij nog een woordje van respect over voor Sebastian Vettel: “Hij reed onnavolgbaar.”

Daniil Kvyat
De bij Red Bull debuterende Rus lijkt in zijn commentaar de schouders op te halen en zich neer te leggen bij een magere negende plaats. “Meer zat er niet in. We komen snelheid te kort. Die achterstand moeten we zien in te lopen en ik heb er vertrouwen in dat het team daar in zal slagen.”

Kvyat, die eigenlijk nog van geluk mag spreken dat zijn Red Bull geen schade opliep bij de botsing tussen hem en Nico Hülkenberg, weet ook dat het volgende race weer anders kan zijn: “Het middenveld is momenteel erg sterk en zit bovendien dicht bij elkaar. We willen vanzelfsprekend niet vechten om de negende en de tiende plaats, maar vandaag hadden we het moeilijk. We zullen moeten uitzoeken waar dat aan ligt.”