En dat is zes voor nummer zes: door de poleposition voor de Grand Prix van Abu Dhabi te veroveren, mag Nico Rosberg morgen voor de zesde keer op rij vanaf P1 vertrekken, voor Lewis Hamilton.

Het verschil tussen de twee is daarbij groter dan het de afgelopen vijf keer was: Rosberg was op het Yas Marina Circuit 0.377 seconde sneller dan zijn Mercedes-teamgenoot Hamilton. Zoals het dan hoort in een seizoen dat verder grotendeels door Hamilton is gedomineerd – met diens derde titel als gevolg – wordt Rosberg gevraagd waarom het de laatste tijd zoveel beter gaat. Zijn antwoord is duidelijk: “Op het moment ben ik gewoon sneller.”

“Het verschil met Lewis is het hele jaar door klein geweest. In het begin was hij telkens in het voordeel, nu valt het de andere kant op. Het doet me goed. Ik geniet ervan, en van deze pole”, vertelt de coureur die zijn laatste twee poles wist te verzilveren en dat ook zondag hoopt te doen: “Ik wil de race winnen. Niet omdat ik al aan 2016 denk en wat voor effect het heeft op hoe ik de winter en volgend jaar in ga, maar om het winnen zelf.”

“Het is bovendien altijd mooi om een seizoen met een overwinning af te sluiten. Daarnaast wil ik winnen voor ‘mijn’ crew van monteurs en engineers. Ik wil ze graag op een mooi eindejaarsfeestje trakteren”, besluit de coureur die met nog één race te gaan op zeven poles en vijf zeges in 2015 staat.

Hamilton
Hamilton was in Q1 en Q2 van de kwalificatie wel sneller dan Rosberg, maar moest het daarna dus afleggen tegen de Duitser. “Er is geen specifieke reden voor”, reageert hij. “Ik worstel gewoon het hele weekend al enigszins met de auto. Verder was Nico erg snel en deed hij het heel goed in Q3”, zo houdt de wereldkampioen het kort.