De Sauber-coureurs zijn nog niet helemaal tevreden over hoe het op het Yas Marina Circuit gaat. Dat blijkt ook uit het resultaat: Felipe Nasr kwalificeerde zich als veertiende, Marcus Ericsson op P18.

Bij Nasr ligt het probleem vooral bij de banden, meldt hij. “Ik ben zeker te spreken over de vooruitgang die we van vrijdag op zaterdag met de auto hebben gemaakt, maar er was een verschil in performance tussen de banden in Q1 en Q2 en ik wil weten waarom.”

In Q1 reed Nasr naar eigen zeggen ‘een goed rondje’. “In Q2 maakte ik vervolgens tijdens mijn vliegende rondje in de eerste bocht een fout. Dat heeft tijd gekost. Deze veertiende startpositie is niet ideaal, maar het doel voor zondag is om de achtste plek bij de constructeurs veilig te stellen voor het team, terwijl ikzelf de dertiende plek vast wil houden bij de coureurs. Ik ga er alles aan doen om dat voor elkaar te krijgen.”

Voor Ericssons is het, zoals de Zweed dat ronduit toegeeft, ‘vooralsnog een lastig weekend’. “Ik vind het erg lastig de auto hier zo af te stellen dat ik me lekker voel achter het stuur, ook al ging het wat dat betreft in de kwalificatie volgens mij wel de goede kant op. Helaas maakte ik tijdens mijn eerste run in Q1 echter een kleine fout, waarna ik mijn tweede run – juist toen de baan op z’n best was – moest afbreken omdat we wat problemen hadden.”

“Het resultaat is al met al teleurstellend. Aangezien ik desondanks wel het gevoel heb dat we meer tempo hebben gevonden, zie ik de race toch met vertrouwen tegemoet. Ik ga mijn best doen om zondag terug te slaan.”