Giedo van der Garde is genoemd als mogelijke vervanger van Manor-coureur Roberto Merhi, maar volgens zijn manager stapt de Nederlander niet in bij het achterhoedeteam.

Dat vertelt Van der Garde’s manager Jan Paul ten Hoopen aan GPUpdate.net, reagerend op berichten in buitenlandse media dat Van der Garde wel eens met ingang van de Grand Prix van Monaco bij Manor aan de slag zou kunnen gaan. “Manor heeft ons gecontacteerd, maar we werken hier verder niet aan”, zo maakt Ten Hoopen duidelijk.

Ondanks dat er vanuit het kamp Van der Garde dus geen interesse is voor het Manor-zitje, zitten de inmiddels 29-jarige coureur en zijn management niet stil, zo maakt Ten Hoopen duidelijk: “We zijn volop bezig met 2016. We richten ons daarbij op de DTM en LMP1 (de hoogste klasse in het WEC, red.). Dat zijn de klassen waar Giedo graag in zou willen rijden.”

Dat Manor bij Van der Garde heeft aangeklopt, komt volgens Ten Hoopen omdat het ‘een ervaren coureur’ zoekt als vervanger voor Merhi, wiens toekomst bij het team niet vaststaat. De Spanjaard heeft geen doorlopende deal met de renstal en er wordt van race-tot-race gekeken of de samenwerking wordt verlengd.

Merhi doet naar verwachting gewoon mee aan de eerstvolgende race, de Grand Prix van Spanje, maar mist daarna vermoedelijk de race in Monaco omdat hij dat weekend tevens verplichtingen in de Formule Renault 3.5 heeft in het Prinsdom. Merhi heeft trouwens verteld niet altijd evenveel plezier aan zijn Manor-avontuur te beleven omdat er veel problemen met zijn auto zijn en hij vaak wordt geklopt door teamgenoot Will Stevens.