Giedo van der Garde komt komend weekend tijdens de eerste vrije training voor de Grote Prijs van China in actie voor Caterham. Dat heeft zijn team zojuist bekend gemaakt.

 

Caterham heeft via twitter bekend gemaakt dat de Nederlander de eerste vrije training op het Shanghai International Circuit mag afwerken. De coureur zal zich daarbij richten op het uitproberen van een nieuwe bodemplaat voor de bolide en daarnaast het gebruikelijke werk doen om de banden te testen.

 

Van der Garde maakt met de deelname aan de vrije training zijn debuut tijdens een Grand Prix-weekend, want hij heeft nog niet eerder kilometers gemaakt tijdens een raceweekend.

 

Tijdens de eerste vrije training krijgt Van der Garde de beschikking over de auto van Vitaly Petrov, die de sessie dus moet uitzitten. Het wordt voor Van der Garde de tweede keer dat hij de Caterham CT01 mag besturen, nadat hij dit eerder ook al één keer tijdens de wintertests mocht doen.

 

“Ik zie er heel erg naar uit om tijdens de eerste vrije training te rijden”, reageert Van der Garde zelf eveneens via twitter op het nieuws. “Ik hoop dat het droog blijft, maar daar ziet het helaas niet naar uit.”

 

Foto’s: Peter van Egmond