Aankomende woensdag vindt opnieuw een veiling van inboedelstukken van het noodlijdende team van Marussia plaats. Een veiling, die volgens teambaas Graeme Lowdon de meeste hoop op een terugkeer de grond in boort.

Marussia, dat 7 november vorig jaar failliet ging met een schuld van 40 miljoen euro, moest halverwege december al met lede ogen toezien hoe een deel van het bedrijfsbezit onder de hamer ging. Toch gaf de renstal de hoop op een terugkeer nog niet op, zodat Marussia bijvoorbeeld gewoon op de officiële inschrijflijst van de FIA verscheen.

Maar als de veiling van woensdag doorgaat, zien de zaken er wel heel slecht uit voor het team, vertelt Lowdon aan Sky Sports. “Bij de vorige veiling zijn er nog geen spullen verkocht die essentieel waren om de boel weer in gang te zetten”, aldus Lowdon. “Maar als dat soort materiaal volgende week wel verkocht wordt, zitten we in een heel moeilijke situatie.”

Toch is de strijd nog niet gestreden, houdt Lowdon vol. Marussia blijft op zoek naar een partij die het ter ziele gegane team over wil nemen: “Het zou heel goed nieuws voor de Formule 1 en de fans zijn als we in Australië aan de start zouden staan. En het is zeer zeker mogelijk dat dat gebeurt”, aldus Lowdon. Maar, weet de teambaas ook, dan moet de koper zich wel aandienen in de komende twee dagen, voordat de veiling begint.