Force India kan terugkijken op een prima race, waarin zowel Nico Hülkenberg als Sergio Pérez met het vernieuwde chassis punten wisten te scoren.

Hülkenberg haalde met de zevende plaats zelfs zijn derde puntenfinish op rij, terwijl zijn Mexicaanse teamgenoot het met de negende stek ook zeker niet slecht deed. “De geüpdatete auto leek het in alle weersomstandigheden goed te doen’, concludeert teambaas Vijay Mallya.

“Dat was een leuke middag, geweldig om onze thuisrace met punten te verlaten”, jubelt Hülkenberg. “Veel van onze snelheid vandaag is toe te schrijven aan de updates. Die zijn echt een stap in de goede richting, complimenten aan het team dus.”

De Duitser ging als een speer van start: hij begon vanaf P9, maar lag na de eerste ronde vijfde. “Het was misschien mijn beste start ooit”, denkt Hülkenberg. “In kon in de eerste stint de Ferrari’s achter me houden, maar daarna waren ze te snel. Toen het ging regenen was ik de pitingang net voorbij gereden, dus ik had de pech dat ik een ronde door moest. Maar zevende is een topresultaat.”

Pérez

Teamgenoot Pérez denkt dat hij hoger had kunnen eindigen. “De strategie pakte niet lekker uit”, vertelt hij. “Na mijn eerste stop zat ik een paar ronden vast achter Sainz, terwijl mijn banden net op hun best waren.” Ook in de regen ging het mis: “We discussieerden over wel of niet stoppen, en helaas wachtten we te lang. Dat kostte me een plaats.”

“Wanneer je er niet alles uithaalt wat mogelijk is, ben je natuurlijk teleurgesteld”, besluit Pérez. “Maar ik denk dat we ons moeten richten op de positieve zaken uit het weekend. We hebben vooruitgang geboekt, en potentie getoond voor de tweede seizoenshelft.”