Max Verstappen had de hoop zich vandaag te revancheren voor zijn fout in de eerste race. Hij zou van poleposition vertrekken maar zijn gridpositie bleef leeg.

In de eerste race op Hockenheim schatte de zestienjarige de situatie verkeerd in, waardoor hij op Nicholas Latif inrijdt en in bocht twee strand. Even zat hij in zak en as, maar de jongeling herstelde zich knap door zich goed te kwalificeren voor race twee en drie. Omdat de motor van polesitter Tom Blomqvist gewisseld moest worden en hij daarom drie races lang tien plaatsen op de grid wordt terug geplaats, schoof Verstappen automatisch door naar pole. Een mooie opsteker voor Van Amersfoort Racing.

De Formule 3-coureur had, geleerd van zijn fouten, vertrouwen in de goede afloop, maar al bij het vertrek uit de pitstraat sloeg het noodlot toe. De auto wilde niet schakelen. Uiteindelijk wisten de jongen van Van Amersfoort de auto op tijd de pitstraat uit te krijgen, maar de grid bereikte hij nooit. Verstappen viel stil in de Spitskehre. Het team stuurde vader Jos nog op pad met een startaccu maar die bereikte de coureur niet op tijd waardoor Max Verstappen de race vanaf de zijlijn toe moest kijken.

Op dit moment wordt er koortsachtig gewerkt om het probleem aan de versnellingsbak op te lossen. Het probleem lijkt te zitten in een kapot kabeltje. “Het is nu echter de vraag of Bosch daar een reserve van mee heeft genomen”, aldus een pessimistische Jos Verstappen.

De race is vanmiddag om 15.25 uur live te zien op: http://www.fiaf3europe.com/livestream.html

Update: Zoals het er nu naar uitziet gaat Max Verstappen vanmiddag gewoon van start. “Alle elektronica is vervangen. Van kabelboom tot het stuur, we willen geen risico nemen. Hopen dat het straks wel goed gaat”, aldus Jos Verstappen.