Max Verstappen heeft twee nuttige voorbereidingsdagen achter de rug in de Red Bull-simulator in Engeland en heeft verder een bezoek gebracht aan de Toro Rosso-fabriek in het Italiaanse Faenza.

Op Verstappen.nl vertelt Max Verstappen dat hij afgelopen maandag en dinsdag bij Red Bull in Engeland is geweest om alvast wat virtuele kilometers te maken om enkele nieuwe onderdelen te testen die in 2015 op de Toro Rosso STR10 van Red Bulls opleidingsteam zullen zitten.

“We kunnen in de simulator al deels met de nieuwe auto rijden”, vertelt Verstappen. “Niet alle onderdelen zitten al in de simulator, maar een groot aantal al wel. Dat verschil merk je, zelfs in de simulator.”

Verstappen, die als hij straks op 15 maart op zeventienjarige leeftijd debuteert de jongste Formule 1-coureur ooit wordt, heeft in de simulator op de circuits van Barcelona en Abu Dhabi gereden, waarbij hij er zich op heeft geconcentreerd ‘in lange runs zo constant mogelijk te zijn’.

De jongeling heeft zich daarbij tevens ingesteld op het sparen van benzine, wat nieuw voor hem is, maar in de Formule 1 tegenwoordig extra belangrijk is. “In de race moet je vaak eerder van je gas om benzine te sparen, dus dat hebben we geoefend.”

Behalve dat Verstappen op maandag en dinsdag naar de Red Bull-fabriek in het Engelse Milton Keynes is geweest, heeft hij op vrijdag een bezoekje gebracht aan de fabriek van zijn eigen team Toro Rosso in het Italiaanse Faenza. “We hebben een meeting gehad om te kijken hoe we ons gaan voorbereiden op de eerste test”, meldt hij.

De Red Bull-protegé heeft ook zijn al geschuimde racestoeltje nog wat verder laten perfectioneren. “Het was voor nieuwjaar al geschuimd, dus het ging er vooral om de scherpe randjes eraf te halen. Ik heb dus niet lang stil hoeven zitten”, zegt Verstappen, die het verder ook vooral als een goede gelegenheid zag om bij te praten met de engineers en andere mensen op de fabriek.