Max Verstappen denkt niet dat Red Bull zich uit de Formule 1 terugtrekt en daarmee zowel Red Bull Racing als zijn team Toro Rosso van de grid verdwijnt.

Red Bull-eigenaar Dietrich Mateschitz was al geen fan van het V6-tijdperk dat de Formule 1 in 2014 is ingegaan, maar nu Red Bull met Renault heeft gebroken en grote moeite heeft een nieuwe leverancier te vinden om zijn teams van competitieve motoren te voorzien, dreigt hij serieus met stoppen.

Volgens Red Bull-kopstukken Helmut Marko en Christian Horner is het menens voor Mateschitz en laatstgenoemde heeft zelfs aangegeven dat de kans dat de stekker uit Red Bulls Formule 1-programma wordt getrokken met elke dag toeneemt, zolang er geen duidelijkheid is over de motoren.

Max Verstappens vader Jos verkondigde afgelopen weekend in Suzuka niet bezorgd te zijn om de toekomst van zijn zoon. Max Verstappen zelf verklaart nu op zijn beurt aan De Telegraaf dat ook hij denkt dat het wel goed komt, want hij denkt niet dat Red Bull ermee stopt.

“Ik weet niet wat er gaat gebeuren en wat er achter de schermen besproken wordt, maar mijn gevoel zegt dat Red Bull en Toro Rosso volgend jaar gewoon op de grid staan. Er wordt van alles gezegd, maar dat kan ook een beetje bij het spel horen”, vertelt Max Verstappen.

Over Verstappen wordt verder gezegd dat hij als Red Bull in de Formule 1 blijft wel eens de overstap zou kunnen maken van opleidingsteam Toro Rosso naar het grote Red Bull Racing. Dat zou dan als vervanger van Daniil Kvyat zijn, wiens aanblijven voor 2016 nog niet is bevestigd door Red Bull.

Verstappens Toro Rosso-teambaas Franz Tost heeft echter al eerder beklemtoont dat hij denkt dat het beter is voor de jonge Nederlander als hij nog een jaar bij Toro Rosso blijft, en doet dat ook nu weer: “In deze fase van zijn loopbaan is dat het verstandigste”, zegt hij tegen De Telegraaf.