Nederland staat er goed op bij Ferrari’s Florida Winter Series. Dennis van de Laar heeft de eerste race op Sebring gewonnen, terwijl Max Verstappen tot in de slotfase aan de leiding reed. Ook pakte Verstappen de poleposition voor de derde race.

Omdat de baan van Sebring voorafgaand aan de eerste race nat was, werd er achter de safety car gestart, met Van de Laar in tweede en Verstappen in derde positie. Bij de herstart ziet Verstappen zijn kans schoon om de koppositie af te pakken door eerst Van de Laar in te halen en vervolgens Antonio Fuoco. Van koudwatervrees had de zestienjarige Limburger geen last in zijn allereerste autorace.

In de slotfase maakt Verstappen echter een fout in de laatste bocht en hij verliest de leiding in de wedstrijd. Omdat Verstappen en Fuoco vochten om een been, ging Van de Laar er mee heen. De coureur uit Zandvoort wint zodoende de eerste race ooit in de Florida Winter Series, terwijl Verstappen met de vierde plaats net buiten het podium valt.

Vandaag staan de laatste twee races op Sebring op het programma. Om 17.00 begint race 2 en om 21.45 de laatste race op Sebring, die Verstappen vanaf pole begint.

Hierna staan er nog drie raceweekends op het programma: één op Palm Beach en twee op Homestead.