Max Verstappen had op beduidend meer gehoopt dan de dertiende startplaats voor de Grote Prijs van Engeland. De Nederlander, voor wie het gissen is naar het hoe en waarom van het tegenvallende resultaat, is na afloop hevig teleurgesteld.

“Ik heb geen idee waar het misging”, laat Verstappen na afloop van de kwalificatie enigszins ontdaan optekenen. “Het hele weekend zijn we al sterk, maar vandaag had ik tijdens de kwalificatie verschrikkelijk veel last van overstuur. Het was daardoor nagenoeg onmogelijk om een fatsoenlijke ronde te rijden.”

“Ik ben ben heel erg teleurgesteld, aangezien ik echt zin had in deze kwalificatie. Helaas deed de auto niet wat ik wilde en kon ik mezelf zodoende niet verbeteren ten opzichte van de vrije trainingen. We zullen moeten achterhalen hoe en waarom dit heeft kunnen gebeuren.”

Hoewel Verstappen de race dus niet zal aanvangen vanaf een uitgesproken kansrijke positie, meent hij dat de race nog niet verloren is: “We hebben al laten zien dat onze racepace goed is, dus hopelijk vinden we nog wat voor morgen en kunnen we alsnog een goede race rijden.”

Sainz
Carlos Sainz lukte het wel om door te dringen tot Q3 en in die sessie slaagde hij erin zijn Toro Rosso naar de achtste startplaats te sturen. De Spaanse liefhebber van Silverstone is dan ook tevreden met zijn kwalificatie: “Ik denk dat we vandaag alles uit de auto hebben gehaald en dat ik echt niet veel harder had gekund. Ik ben dan ook heel blij met de achtste plek. “

“We zijn het hele weekend al snel en ik loop hier met veel vertrouwen rond. Morgen verwacht ik dat het een zware race wordt waarin flinke duels worden uitgevochten, maar ik ga mijn best doen om punten te scoren.”

Update:

Max Verstappen heeft zojuist tegenover FORMULE 1 verklaard dat het probleem dat zijn kwalificatie verstoord heeft, ontdekt is. Het was niet zoals gedacht de vloer, maar de wastegate (een klep in de uitlaat van een motor) dat de driveability-problemen veroorzaakte. Het betreffende onderdeel is inmiddels vervangen.