Max Verstappen weet dat Monza niet het beste circuit is voor zijn team Toro Rosso, maar gaat er toch alles aan doen om goed te presteren in de thuisrace van het team en hoopt daarbij op punten.

“Ik kan niet wachten om op Monza te rijden”, laat een enthousiaste Verstappen optekenen. “Dit is het type circuit waar ik van hou: enorm snel, geweldige aanremzones en een unieke atmosfeer langs de baan”, zo somt de Nederlander op.

Verstappen heeft een keer eerder – ’tijdens een Formule 3-test’ – op Monza gereden en verheugt zich erop er nu écht aan de slag te gaan en dan ook nog eens met een Formule 1-auto, ook al past zijn Toro Rosso STR10 op papier niet geweldig bij de snelle Italiaanse omloop.

“Monza is niet het beste circuit voor ons, want motorvermogen is er zeer belangrijk”, weet de coureur van het team dat met de qua vermogen relatief zwakke Renault-krachtbron rijdt. “Ondanks dat, ga ik echter alles geven”, belooft hij. “Het is immers de thuiswedstrijd van het team, dus het wordt een speciaal weekend voor ons en iedereen zal extra gemotiveerd zijn. Hopelijk kunnen we het dus tóch weer goed doen en wat punten scoren.”

Sainz
Teamgenoot Carlos Sainz gaat het weekend ondertussen in met een gridstraf aan zijn broek. Na zijn uitvalbeurt in Spa is zijn motor vervangen en aangezien hij aan zijn zesde exemplaar toe is, betekent dat tien startplaatsen straf. “Ondanks dat ga ik het weekend echter positief in. Ik hoop dat ik al die plekken in de race goed kan maken, net zoals Max tijdens het vorige raceweekend in Spa deed”, verklaart Sainz.

“Als hij het kan, moet het mij ook lukken”, vervolgt de zelfverzekerde Spanjaard. Na vorig jaar in de Formule Renault 3.5 twee polepositions en een zege te hebben gepakt op Monza, staat ook Sainz bovendien te trappelen om met een Formule 1-auto in de weer te gaan op het Autodromo Nazionale Monza: “Om er met een Formule 1-auto de hoogste topsnelheden van het jaar te behalen, moet een geweldige kick geven.”