Max Verstappen heeft zijn naar eigen zeggen beste voorseizoen tot op heden achter de rug. “Ik zou het een negen geven”, vertelt de jonge Toro Rosso-coureur.

De zeventienjarige Verstappen kwam in zes dagen testen tot 2834 kilometer, waarmee hij derde staat wat betreft het aantal afgelegde kilometers door coureurs, met alleen Nico Rosberg en Felipe Nasr boven zich. Ook qua rondetijden zat het verder wel goed, want Verstappen sloot één testdag als tweede af en stond ook nog twee keer als vierde geklasseerd aan het eind van een testdag.

In gesprek met de verzamelde pers vertelt Verstappen na afloop van de laatste testdag dan ook zeer tevreden te zijn met hoe het is gegaan. “Dit is mijn beste voorseizoen tot op heden geweest”, meldt de jongeling, zijn ervaringen vergelijkend met die uit de kart-sport en Formule 3. Gevraagd met wat voor cijfer hij zijn winter zou waarderen, spreekt hij dan ook duidelijk taal: “Een negen.”

Verstappen benadrukt verder veel geleerd te hebben tijdens de drie testweken en van het feit dat hij zoveel ronden heeft kunnen rijden. Ook de Toro Rosso STR10 – die voor de laatste testweek nog flink verbeterd werd, met een scala aan nieuwe onderdelen – heeft hem kunnen bekoren: “De auto bevalt me zeer goed en ik denk ook dat wij met de STR10 een grotere stap vooruit hebben gezet dan veel andere teams, wat uiteraard positief is.”

Afgelopen zondag kon Verstappen overigens niet zoveel rondjes afleggen als gepland, nadat zich een motorprobleem voordeed, maar ook over deze laatste testdag is de jongeling over het algemeen prima te spreken: “Ik heb toch weer veel over de auto geleerd, vooral wat betreft de set-up, terwijl ik ook nog een aantal verbeterpunten heb ontdekt.”

Met de seizoensopener op het programma voor over een kleine twee weken, voelt Verstappen zich hoe dan ook helemaal klaar om te gaan racen. “Want het team en ik hebben allebei veel geleerd van de wintertests en zijn goed voorbereid. Ik denk daarnaast dat we over een goed totaalpakket beschikken, dus ik kan niet wachten!”