Max Verstappen heeft – net als zijn collega’s – niet veel kunnen rijden tijdens de eerste vrije trainingen in Sotsji, maar is wel tevreden over wat hij tijdens de middagsessie heeft gedaan.

Verstappen was achtereenvolgens negende en vierde in VT1 en VT2, waarbij hij in de ochtend tot dertien rondjes kwam en er na de lunch nog zeven aan toevoegde. “Het was niet bepaald een spannende dag”, vertelt de Toro Rosso-coureur. “We hebben immers niet veel kunnen rijden.”

“In de ochtend hebben we doordat er diesel op de baan lag geen behoorlijke run kunnen doen, terwijl het vrij nat was gedurende de tweede training. Niet ideaal, want we hebben daardoor niet zoveel kunnen opsteken als we hadden gewild.”

Dat hij toch wel te spreken is over hoe het in de middag ging, komt omdat Verstappen laat in de sessie toch nog kon rijden. “Het was lang wachten tot het droog genoeg was, maar we hebben op het eind toch nog in de regen kunnen rijden en dat ging goed. We kunnen dus tevreden zijn over de middag.”

Sainz
Teamgenoot Carlos Sainz liet de zesde tijd noteren in VT1 en de zevende in VT2, waarin slechts acht coureur een tijd op de klok kregen. De Spanjaard omschrijft zijn vrijdag, om dezelfde reden als Verstappen, als ‘weinig productief’.

“Dat we niet veel kilometers hebben kunnen maken, is niet prettig als je een rookie bent die het circuit nog moet leren kennen. In Japan was het echter hetzelfde verhaal en we hadden daar alsnog een goed weekend”, bekijkt Sainz het van de positieve kant.

“Ik hoop nu wel dat het morgen tijdens de derde vrije training droog is, zodat we in de korte tijd die we nog hebben voor de kwalificatie begint, de informatie kunnen verzamelen die we nodig hebben.”