Op het stratencircuit van Pau volgden hoogte –en dieptepunten elkaar snel op. Nadat Max Verstappen de eerste race als derde finisht, eindigen de andere twee races voortijdig in de muur.

De Formule 3-debutant start het weekend uitmuntend door zich voor alle drie de races in de topdrie te kwalificeren. De eerste race kent weliswaar enkele safetycar-momenten, maar de 16-jarige coureur weet zijn hoofd koel te houden en als derde te finishen achter Lucas Auer en racewinnaar Esteban Ocon. Hoewel hij bijna kans ziet naast Auer te komen, besluit hij op het smalle circuit – met het oog op de andere races – geen risico’s te nemen.

Tijdens de tweede race van het weekend, die onder natte omstandigheden achter de safety car van start gaat, kan de Van Amersfoort-coureur geen vuist maken. In de twaalfde ronde gaat het jammerlijk mis als in derde positie spint, nadat hij net daarvoor een snelste sectortijd heeft laten noteren. Verstappen klapt van de baan en belandt met de rechterachterkant van zijn bolide in de bandenstapels.

De monteurs van Van Amersfoort Racing weten zijn auto weer te repareren voor race drie, maar helaas lukt het de Limburger niet zijn derde startplek om te zetten in een mooi resultaat. Verstappen start goed, in tegenstelling tot polesitter Ocon die Felix Rosenqvist aan zich voorbij ziet gaan en direct onder druk komt van Verstappen. Ocon ziet het gevaar en stuurt naar rechts in een poging hem te blokken. Verstappen kan geen kant uit. De auto’s raken elkaar, waardoor zijn voorvleugel en wielophanging beschadigd raken. Verstappen verliest een paar plekken, maar komt de eerste ronde nog als zesde door. In de tweede ronde gaat het echter mis.

“Bij het aanremmen van de chicane brak de voorwielophanging af, waardoor ik niet meer in kon sturen en de muur inging. Dit is niet de manier om een weekend te eindigen”, zegt Verstappen teleurgesteld.

Lees voor meer Max Verstappen het nieuwe nummer van Formule 1. Vanaf donderdag 15 mei te koop.