In het weekend van 4 tot en met 6 juli vinden op het Circuit Park Zandvoort de Masters plaats. Bij de Formule 3-invitatierace doen maar liefst vijf Nederlanders mee. Een unicum.

Max Verstappen, Dennis van de Laar, Jules Szymkowiak, Indy Dontje en Steijn Schothorst zullen de eer van Nederland verdedigen. Verstappen, Van de Laar en Szymkowiak zijn reguliere deelnemers van de Formule 3 Euroseries. Indy Dontje neemt deel aan de Duitse ATS Formule 3-Cup, terwijl Formule Renault-coureur Schothorst op Zandvoort zijn Formule 3-première beleefd.

De Zandvoort Masters is een uniek evenement waarbij bovengenoemde coureurs het zullen opnemen tegen andere rijders uit de Duitse Cup en het Brits Formule 3-kampioenschap. Blikvanger is natuurlijk Max Verstappen, die hoopt in de voetsporen van zijn vader te kunnen treden. Jos Verstappen won immers als eerste Nederlander de editie van 1993.

Bijzonder evenement

De coureur van Van Amersfoort Racing zal echter niet voor zijn vertrouwde team uitkomen, maar voor het Duitse team Motopark. Daar wordt hij teamgenoot van Dontje, die bezig is aan een voortreffelijk seizoen. In de twaalf tot nu toe verreden races behaalde de rijder uit Lelystad zes podiumplaatsen, waaronder één overwinning. Hij staat momenteel derde in het kampioenschap.

Dennis van de Laar daarentegen kent een moeizaam seizoen in de Formule 3 Euroseries. De Prema-coureur staat met 22 punten slechts vijftiende. De coureur uit Zandvoort is de enige van de in totaal vijf Nederlandse coureurs die al eerder tijdens de Masters op Zandvoort racete. “Het is een bijzonder evenement dat ik niet wil missen”, benadrukt hij.

Limburger Szymkowiak zal op Zandvoort voor Van Amersfoort Racing uitkomen, waarvoor hij ook in het FIA EK Formule 3 uitkomt. Schothorst tenslotte maakt tijdens de Zandvoort Masters zijn debuut in de Formule 3. Hij rijdt normaliter in de Formule Renault 2.0, de klasse waarin hij bovenaan staat in de tussenstand van de Northern European Cup.

Kaartvoorverkoop

Het bijprogramma is overigens ook de moeite waard: de Blancpain GT Sprint Series met zowel op zaterdag als zondag een wedstrijd van een uur. De Nederlandse inbreng komt daarbij van Stef Dusseldorp (Mercedes-Benz SLS AMG GT3, HTP Motorsport) en Jeroen Bleekemolen (Lamborghini LFII, Grasser Racing Team). 

Kaarten voor de Zandvoort Masters zijn in de voorverkoop verkrijgbaar via de website van Circuit Park Zandvoort (www.circuit-zandvoort.nl) en via de 450 Primera winkels verspreid door Nederland.