Een vijftal Grands Prix krijgt een vroegere starttijd dan oorspronkelijk gepland. Dat heeft de FOM besloten naar aanleiding van een advies van de onderzoekscommissie naar de crash van Jules Bianchi.

De FOM, de exploitant van de Formule 1, heeft zo gehoor gegeven aan de aanbeveling van de onderzoekscommissie naar de crash van Jules Bianchi om Grands Prix voortaan ‘niet minder dan vier uur voor zonsondergang van start te laten gaan’, in verband met het licht en zicht op de baan.

Het gevolg hier van is dat de starttijden van de Grote Prijzen van Australië, Maleisië, China, Japan en Rusland met een uur zijn vervroegd. Voor de seizoensopener van zondag 15 maart in Australië betekent dit dat de start nu om 06:00 Nederlandse tijd plaatsvindt, wat 16:00 uur lokale tijd is.

De Grand Prix van Maleisië – die voor twee weken later op de kalender staat – zal niet langer om 16:00 uur lokale tijd beginnen, maar om 15:00 uur, wat neerkomt op 09:00 in de ochtend in Nederland. De race in China – de derde van 2015 – gaat door de wijziging om 08:00 Nederlandse tijd van start.

De Grand Prix van Japan, welke als vijftiende gehouden zal worden, eind september, begint komend seizoen om 07:00 Nederlandse tijd. Voor de Grand Prix van Rusland staat nu tot slot een starttijd van 13:00 uur Nederlandse tijd.