Als kersverse Williams-coureur volgt Bruno Senna in de voetsporen van zijn illustere oom Ayrton, die in 1994 voor het team reed. Het Williams van nu valt echter niet te vergelijken met de roemruchte renstal die het destijds was. De 28-jarige Senna ziet dit desondanks als een geweldige kans en is vastbesloten het team er weer bovenop te helpen en zijn eigen belofte in te lossen.

 

Wat zijn je gedachten voor 2012, nu zeker is dat je voor Williams zal uitkomen?
“Ik ben heel gelukkig dat ik deel ga uitmaken van dit illustere team. Dat Williams voor mij heeft gekozen, maakt me bovendien erg trots. Het zal een belangrijk jaar voor het team worden en iedereen binnen Williams is ontzetted gemotiveerd om, na een teleurstellend 2011, het tij te keren. Voor mij is het geweldig dat ik het team daarin mag gaan bijstaan. We zijn vastberaden van 2012 een beter seizoen te maken. Ik hoop dan ook dat ik – zowel voor het team als voor mezelf – mijn ware potentieel kan tonen. Het wordt spannend om te zien waartoe we samen in staat zijn.”

 

Als je over een jaar terugkijkt, wat wil je dan in 2012 hebben bereikt?
“Het is moeilijk om al voor het seizoen van start is gegaan doelen te stellen, maar ik ben vastbesloten om tot de limiet te gaan en alles uit de auto te halen wat erin zit. Als we aan het eind van het jaar kunnen zeggen dat we het maximale uit de FW34 hebben gehaald, ongeacht wat dat is, dan ben ik gelukkig. Daarnaast is het voor mij persoonlijk belangrijk om deze kans voor de volle honderd procent aan te grijpen en er het meeste van te maken. Dit wordt namelijk niet alleen voor Williams een cruciaal seizoen, maar ook voor mijzelf, aangezien dit jaar mijn toekomst in grote mate zal vormgeven. Ik hoop uiteraard dat mij een lange en succesvolle toekomst wacht, en de basis daarvoor hoop ik komend seizoen bij Williams te leggen.”

 

Wat vind je van Pastor Maldonado, je teamgenoot bij Williams?
“Ik ken Pastor nog uit de GP2. Hij is een goede coureur en we kunnen het prima met elkaar vinden. Hij heeft zich in het verleden altijd een geduchte tegenstander getoond, en hij zal het me nu als teamgenoot waarschijnlijk alleen nog maar lastiger maken. We gaan allebei natuurlijk onze best doen elkaar te verslaan, maar als teammakkers zullen we ook samenwerken om Williams beter te maken.”

 

Je bent al een paar keer op de fabriek in Grove geweest. Wat heb je daar allemaal gedaan?
“Ik ben er zowel voor als na de kerstdagen geweest, zodat het team me fysiek kon testen en in de simulator en op de baan kon evalueren. Op de baan hebben we enkele rijvaardigheidstests gedaan, maar uiteraard niet in een Formule 1 auto. Het doel van al deze tests was zodat Williams een beeld zou krijgen van hoe ik als coureur in elkaar zit en hoe ze me kunnen helpen het beste uit mezelf naar boven te laten komen. Voor mij persoonlijk was het verder ook wel nuttig, want ik al een aantal standaardprocedures kunnen doorlopen en mezelf bekend gemaakt met het stuurwiel. Dat soort dingen hoef ik straks, voor de eerste tests, nu dus niet meer te leren, zodat ik me volledig op het rijden kan richten.”

  

Je kan op aanzienlijke steun rekenen vanuit je thuisland Brazilië, hoe zit dat precies in elkaar?
“Ik ben op het moment erg trots om Braziliaan te zijn, want er zijn veel mensen daar die me al sinds het prille begin van mijn carrière als coureur steunen en geweldig goed bijstaan. Dat dit soort mensen mij gekozen hebben om ze te vertegenwoordigen, geeft me een goed gevoel en levert me extra motivatie op om het goed te doen en hun vertrouwen te belonen.”

 

Tot slot: je oom Ayrton heeft ook voor Williams gereden, hoe belangrijk is het voor je dat je nu voor een team uitkomt waarvoor hij heeft geracet?
“Het wordt interessant om deel uit te maken van een team waarvoor hij ook heeft gereden. Er lopen hier nog aardig wat mensen rond die destijds met Ayrton hebben gewerkt, en ik ben er blij om dat zij me nu de kans geven om mezelf hier te bewijzen. Hopelijk kunnen we de goede herinneringen die ze aan Ayrton hebben doen herleven en samen ook onze eigen herinnering maken.”

 

Dit interview is ter beschikking gesteld door de persafdeling van Williams.