Terwijl Pastor Maldonado en Jolyon Palmer ’s ochtends nog wat ronden reden, hoefde Romain Grosjean vandaag helemaal niet in actie te komen. Lotus vond het niet zinvol in de regen te rijden.

Nadat hij in Japan door regenval slechts aan één installatieronde kwam, is Palmer blij dat hij in Sotsji in ieder geval een handvol geklokte rondjes kon rijden. Hij besloot de eerste sessie op de zeventiende plaats. “Het was fijn om een indruk te krijgen van het Sochi Autodrom in een Formule 1-auto”, zegt hij. “De omstandigheden waren lastig, maar de rondjes die we konden rijden waren toch waardevol.”  

Maldonado eindigde twee plaatsjes voor zijn teamgenoot in de eerste vrije training. “Door de gelekte diesel was de baan vanmorgen erg glad”, stelt hij vast. “En in de middag was het opnieuw glad vanwege de regen, dus dat was erg onfortuinlijk. Het was dus een rustige dag. Morgen hopen we meer te kunnen doen. Dan zou het beter weer moeten zijn, en blijft de baan hopelijk schoon.” 

Net als Maldonado kwam Grosjean in de tweede training niet de baan op. “Het enige dat ik vandaag geleerd heb, is dat het fijn is om een verwarmde hospitality te hebben met een goed gevulde koelkast”, grapt hij, nadat Lotus in Japan geen catering tot zijn beschikking had. “Ik was vandaag een toeschouwer. Morgen wacht ons een hogere werkdruk, maar ik kijk ernaar uit eindelijk wat kilometers te kunnen maken.”