De Grand Prix van Monaco was er voor Williams één om snel te vergeten. Nadat het in de kwalificatie al niet liep, slaagden Felipe Massa en Valtteri Bottas er in de race niet in er nog wat van te maken.

Met Massa op de twaalfde startplaats en Bottas op de zestiende gridpositie, wist iedereen bij het team uit Grove echter al dat de race op het stratencircuit in Monte Carlo een zeer lastig verhaal zou worden. Voor Massa was de race om het nog wat erger te maken ‘naar één bocht eigenlijk al voorbij’. “Want een andere auto gaf me een beuk en beschadigde mijn voorvleugel en voorwiel.”

“Ik moest daardoor gelijk in de eerste ronde naar de pits en was de rest van de race bezig op de blauwe vlaggen te letten en leiders er langs te laten”, baalt de Braziliaan nog even na, wat ook komt omdat ‘de auto dit weekend niet zo goed was als normaal’.

Het enige positieve, aldus de uiteindelijk als vijftiende geklasseerde Massa, is dat de Formule 1 nu naar twee circuits gaan die Williams goed zouden moeten bevallen: “In Canada en Oostenrijk kunnen we weer vooraan meedoen”, denkt hij.

Bottas
Waar Massa zijn race samenvat als frustrerend, noemt Bottas het hele weekend ‘erg zwaar, waarbij de race nog een stukje zwaarder was dan wat er voor kwam’. “We hebben alles geprobeerd om nog punten te halen, maar met de pace die we hadden, was dat gewoon niet mogelijk vandaag.”

“Onze keuze om voor twee stops te gaan, pakte niet goed uit, terwijl we ook nog de pech hadden dat de safety car op het voor ons precies verkeerde moment de baan op kwam. Ik denk dat we weinig positiefs meenemen uit dit weekend, behalve wat we hebben geleerd over wat er allemaal beter kan”, zo besluit de nummer veertien.