Komende dinsdag en woensdag wordt er een afsluitende test gehouden op het Yas Marina Circuit in Abu Dhabi. Wie komen er wanneer in actie, en in welke auto’s?

De enige afwijkende bolide die eigenlijk wordt ingezet, is de McLaren MP4-29H, de interim variant van het team uit Woking die niet de Mercedes-motor van 2014 achterin heeft liggen, maar een testversie van de Honda-krachtbron waarmee McLaren in 2015 gaat rijden.

De McLaren MP4-29H zal bestuurd worden door Stoffel Vandoorne, de Belgische protegé uit het McLaren Young Driver Programme die afgelopen seizoen tweede werd in de GP2 en al eerder testwerkzaamheden heeft verricht voor het Britse team.

Behalve McLaren zullen alle andere teams met hun ‘normale’ auto’s ten tonele verschijnen, al zullen er ongetwijfeld enkele onderdelen voor 2015 getest worden. Dat is goed nieuws voor coureurs die testen en ook al zeker zijn van een racezitje, zoals de Nederlander Max Verstappen.

Verstappen komt namelijk op de beide testdagen in actie voor Toro Rosso, de formatie waarvoor hij in 2015 zal racen. Zijn landgenoot Giedo van der Garde zal, zo is tijdens het weekend in Abu Dhabi bekend geworden, niet aan bod komen bij Sauber, dat 2015-coureur Marcus Ericsson inzet.

Hieronder, onder voorbehoud, een overzicht van wie er wanneer voor welk team in actie komen:

Team Dinsdag Woensdag
Mercedes Nico Rosberg Pascal Wehrlein
Red Bull Carlos Sainz jr. Daniel Ricciardo
Williams Valtteri Bottas Felipe Nasr
Ferrari Kimi Räikkönen Raffaele Marciello
McLaren Stoffel Vandoorne Stoffel Vandoorne
Force India Jolyon Palmer Skip Goddard
Toro Rosso Max Verstappen Max Verstappen
Lotus Charles Pic Esteban Ocon/ Alex Lynn
Sauber Marcus Ericsson Marcus Ericsson
Caterham Will Stevens Will Stevens