Het team van Williams voelt zich, net als vorig jaar, onder regenachtige omstandigheden nog altijd enigszins als een vis op het droge. Felipe Massa en Valtteri Bottas hopen dan ook op een droge race.

Massa en Bottas starten zondag als zevende en achtste, waarbij de aanvankelijk als negende geplaatste Bottas het geluk heeft dat de eigenlijk als achtste gekwalificeerde Lotus-coureur Romain Grosjean een gridstraf heeft gekregen.

Over hun kwalificatie is het tweetal ondertussen niet bepaald honderd procent tevreden. “Het was niet makkelijk”, spreekt Massa klare taal. “Ik denk dat we op een droge baan de vijfde plek hadden kunnen pakken, maar we hebben helaas nog steeds last van een aantal van dezelfde problemen die vorig jaar ook al de kop opstaken als we in de regen moesten rijden.”

“Hopelijk kunnen we die issues snel oplossen, maar voor morgen ziet het er hoe dan ook naar uit dat het droog blijft, dus ik hoop dat die voorspelling klopt”, besluit Massa, terwijl Bottas zich daarbij aansluit: “Al zal het zelfs als het droog is geen gemakkelijke race worden, want in dat geval is het ongetwijfeld weer heel heet en wordt het een fikse klus om de bandenslijtage te managen”, weet de Fin.

“Vanaf deze startplek, wacht mij sowieso geen eenvoudige race”, stelt Bottas, die ook ‘enigszins teleurgesteld’ is met zijn uiteindelijke resultaat: “Want ik had het gevoel dat ik een heel goed rondje had gereden. Onze opzet om net voor het vallen van de vlag als laatste over de lijn te komen en zo als laatste nog een rondje te mogen doen, was bovendien ook geslaagd. Dat was fijn, maar in de regen missen we blijkbaar nog gewoon performance.”