Met de zesde en achtste plaats zijn Williams-coureurs Valtteri Bottas en Felipe Massa enigszins teleurgesteld over hoe de kwalificatie voor de Grand Prix van Abu Dhabi is verlopen.

Bottas was de snellere van de twee, maar happy is de Fin niet: “We hadden op iets meer gehoopt”, geeft hij toe. “De balans van de auto voelde overigens wel goed aan, maar we kwamen snelheid te kort, zoals al het hele weekend het geval is.”

Voor de race van zondag denkt Bottas echter betere papieren in handen te hebben, vertelt hij: “Ik denk dat onze auto in race-afstelling wel goed genoeg is om de strijd aan te binden met de jongens van Force India, Red Bull en hopelijk ook Ferrari”, aldus de coureur die nog om de vierde plek in het WK vecht met Ferrari’s Kimi Räikkönen, die de race van de derde plek mag beginnen.

Teamgenoot Massa was zoals gezegd wat trager en reageert eveneens wat teleurgesteld. “Mijn rondje was niet slecht, maar het zat vooraan gewoon heel dicht bij elkaar. Bottas en Nico Hülkenberg staan voor me, met een onderling verschil van nog geen halve tiende”, zo illustreert Massa, die zelf minder dan een tiende trager was dan Hülkenberg, dat.

Net als Bottas put ook Massa er hoop uit dat Williams in de race sterker zou moeten zijn. “Ons tempo tijdens long runs was immers goed. Desondanks zal de race geen makkelijk verhaal worden, met zoveel sterke teams om ons heen. Het lijkt erop dat het allemaal weinig scheelt qua pace.”