Williams scoorde in 2014 een derde en vierde plek in de Grand Prix van Italië. Voor de editie van dit jaar mikt het team uit Grove op een evenaring van dat resultaat.

Coureur Felipe Massa erkent echter dat het niet makkelijk zal worden dat voor elkaar te krijgen. “Onze auto zou goed bij het circuit moeten passen, maar we zullen diep moeten gaan om ervoor te zorgen dat we Italië straks met een goed resultaat op zak kunnen verlaten.”

Na een reeks van wat mindere races – waarbij Williams in Engeland naast het podium greep ondanks dat het daar zeker kans op maakte, in Hongarije niet tot scoren kwam en in België maar tien punten meepakte – kan het volgens Valtteri Bottas echter goed presteren op Monza. “Daar zetten we althans op in. We hebben van onze fouten geleerd en zullen sterk terugslaan”, verkondigt hij strijdlustig.

Wat Williams moet helpen, is dat het zoals head of performance engineering Rob Smedley aangeeft een speciaal aerodynamisch pakket meeneemt naar Monza. De baan sluit volgens de Brit goed aan bij de sterke punten van de Williams FW37, dus het technische kopstuk is duidelijk over wat hij verwacht: “We willen de podiumplek van vorig jaar herhalen en meer punten scoren dan onze directe rivalen in het WK.”