Bij Williams vieren ze dit jaar een heuse wederopstanding. Het team ligt stevig derde in het kampioenschap, en veroverde al zes podiumplaatsen. Reden genoeg om ook in Austin een gooi naar de top-3 te doen.

“We willen onze voorsprong op Ferrari vergroten, dus moeten we weer op het podium eindigen”, zegt Valtteri Bottas, goed voor vijf van de zes Williams-bokalen van dit jaar. “Iedereen reist met een goed gevoel naar Texas af, dus het wordt vast leuk. Het is één van de beste circuits op de kalender, en de fans en de sfeer zijn heel goed. Bovendien is Austin een leuke stad.” Bottas bewaart bovendien goede herinneringen aan het circuit: “Vorig jaar haalde ik hier mijn eerste punten in de Formule 1.”

Felipe Massa, die de andere Williams bestuurt, heeft er ook vertrouwen in. “Ik denk dat we een goed resultaat kunnen behalen”, luidt zijn voorspelling. Hij noemt het Circuit of the Americas leuk om te rijden. “Het heeft een mengeling van snelle en langzame bochten en een paar technisch zeer interessante gedeeltes. De eerste sector is heel snel en lijkt op Suzuka, en daarna is er het lange rechte stuk waar je prima kunt inhalen. Laten we hopen op een goed weekend.”

Smedley

“Austin is altijd een uitdaging”, weet hoofdengineer Rob Smedley. “Om goed door de snelle eerste sector heen te komen, is een gebalanceerde auto een must.” De langzamere gedeelten leveren weer een andere uitdaging op: “Het hang ervan of je de zachte band gebruikt, maar de langzame delen kunnen slijtage in de hand werken dus daar moeten we op letten.” Daarnaast kan het weer een rol spelen, legt Smedley uit. “Het kan koel zijn, maar ook bloedheet. Het circuit verandert het hele weekend lang, en daar moeten we snel op inspelen. Al met al wordt de auto op alle manieren op de proef gesteld.”