Bij Williams hebben ze er alle vertrouwen in dat ze het oppermachtige Mercedes bij de Grand Prix van Rusland het vuur aan de schenen kunnen leggen.

Vooral Valtteri Bottas reist vol goede moed af naar Sotsji, waar de Formule 1 dit weekend voor de tweede maal op Russische bodem neerstrijkt. “Vorig jaar haalden we een goed resultaat in Rusland, dus ik verwacht opnieuw een sterk weekend en een stevige puntenfinish”, zegt Bottas.

In 2014 eindigde de Fin de race als derde, en dat resultaat acht hij ook dit jaar mogelijk. “In Japan zaten we qua tempo al dicht bij Mercedes. Vorig jaar zaten we er in Sotsji ook goed bij, en ik denk dat we daar ook nu weer toe in staat zijn. We kennen het circuit nu een beetje en het past goed bij onze auto.”

Goedmakertje

De eerste Grand Prix van Rusland verliep wat minder geslaagd voor Felipe Massa, die zich slechts als achttiende kwalificeerde en als elfde finishte. “Dat hoop ik dit keer goed te maken”, zegt Massa. “Maar ik ben er zeker van dat we een goede race kunnen hebben.”

Het parcours door het voormalige Olypmische complex in Sotsji bevalt Massa wel. “Het is een leuke baan met een paar lange rechte stukken, dus je kunt er lekker inhalen”, stelt de kleine Braziliaan. “Er is van alles wat: een lang recht stuk, hogesnelheidsbochten, en dan wat langzamere in de middelste sector. Het zal heel belangrijk worden om de auto goed af te stellen.”