Voor Williams was de Hongaarse Grand Prix er een om snel te vergeten. Beide coureurs vielen terug tot ver buiten de top tien.

Voor Felipe Massa begon de ellende nog voordat de race goed en wel was begonnen. Hij plaatste zijn Williams verkeerd op de startgrid. Daardoor moest het hele veld een extra opwarmronde rijden en Massa werd berispt met een tijdstraf van vijf seconden, in te lossen bij zijn eerste pitstop.

De kleine Braziliaan reed ook zonder tijdstraf geen al te beste race. Dat had volgens hem te maken met de banden: “Ik kreeg al vroeg een straf voor mijn kiezen, maar ook na mijn eerste stop liep het niet lekker. Ik kon niet uit de voeten met de medium banden en dus viel ik alleen maar verder terug.”

“We hebben vandaag als team geen punten gescoord en dat doet onze positie in het kampioenschap geen goed. De punten die we vandaag hebben laten liggen zullen we later in het seizoen weer ergens terug moeten winnen.”

Bottas
Valtteri Bottas leek lange tijd op weg naar een goed resultaat op een baan waar men op voorhand wat huiverig voor was, maar zag zijn kansen in rook op gaan toen hij in het gedrang na de herstart van achteren werd aangetikt door Max Verstappen, hetgeen hem een lekke band opleverde. 

“Het is jammer dat we vandaag geen punten hebben gescoord”, aldus de Fin. “Aan het begin van de race was ik in staat het maximale uit de auto te halen en ik denk dat ik echt goed had kunnen scoren, maar de lekke band gooide roet in het eten. We moeten dit weekend nu zo snel mogelijk vergeten, even vier weekjes tot rust komen en dan met frisse moed richting Spa togen voor de Belgische Grand Prix.”