Hoewel Felipe Massa de dag afsloot met de snelste tijd en Valtteri Bottas er met de derde plaats ook goed bij zat, is Williams er nog niet gerust op dat het lek boven is wat betreft rijden in de regen.

Williams heeft vaak moeite met regenachtige omstandigheden en had zich ook voorgenomen daaraan te werken als de baan nat was. “De situatie was echter vreemd”, verklaart chef-engineer Rob Smedley. “De ene helft van het circuit was veel natter dan de andere helft. Daardoor konden we weinig zinvolle tests uitvoeren. We hebben wel gewerkt aan onze natweerafstelling en aan het eind van de tweede training hebben we dat proberen te evalueren. Het lijkt erop dat we progressie boeken, maar we hebben niet alles kunnen doen wat we wilden.” 

Felipe Massa noemt het nog lastig in te schatten hoe Williams ervoor staat. “De paar rondes die we hebben gereden geven ons wel een beeld van de baan en hoe het is om hier in de regen te rijden, maar het is niet te zeggen waar we staan ten opzichte van de concurrentie. Simpelweg omdat er daarvoor te weinig gereden is.” 

Valtter Bottas bereidt zich net als zijn collega’s voor op een drukke zaterdag. “We moeten een goed plan opstellen, want net als in Japan zal het zaak zijn om in korte tijd alles goed voor te bereiden op de kwalificatie en de race. We hebben vandaag niet het gebruikelijke testprogramma kunnen afwerken, maar dat geldt voor iedereen. Gezien de omstandigheden hebben we het maximale eruit gehaald.”