Mocht Max Verstappen de overstap naar Mercedes maken, dan verwelkomt George Russell hem met open armen. De Britse coureur heeft namelijk aangegeven dat hij geen enkel probleem zou hebben met Verstappen als teamgenoot. ”Laat het maar gebeuren!”

Mercedes-teambaas Toto Wolff heeft al meermaals aangegeven dat hij Verstappen maar wat graag zou willen inlijven bij de Duitse renstal. Nu Adrian Newey Red Bull gaat verlaten, zwellen de geruchten over een eventueel vertrek van Verstappen wederom aan. Ook Russell geeft aan dat hij het prima vindt als de Nederlander voor Mercedes zou gaan uitkomen.

“Ik heb eerder al gezegd dat ik graag eens de kans zou krijgen om het tegen Max op te nemen”, zegt Russell in Miami. “Ik zie het ook als een voorrecht om teamgenoot van Lewis te zijn en week in week uit met hem te strijden. Hij wordt nog steeds beschouwd als de beste coureur aller tijden. Om diezelfde kans te krijgen met Max, zou voor mij persoonlijk geweldig zijn. Want ik geloof in mezelf en in mijn capaciteiten.”

“Toen ik bij Mercedes kwam, werd ik teamgenoot van een coureur die al meer dan honderd races en zes wereldkampioenschappen had gewonnen bij dit team. Dat was een enorme uitdaging. Maar volgens mij heb ik me in de afgelopen tweeënhalf jaar goed staande gehouden”, blikt de Brit terug. “Om te laten zien wat je in je mars hebt, moet je het opnemen tegen de besten met hetzelfde materiaal. In dat opzicht heb ik met Lewis al drie jaar een geweldige teamgenoot. Hij is een fantastische rijder. Om diezelfde reden zou ik Max met open armen verwelkomen in het team. Want ik wil het opnemen tegen de besten en laten zien wat ik in me heb. Laat het maar gebeuren.”