Max Verstappen heeft zijn eerste testdag in Barcelona met een goed gevoel afgesloten. “De auto voelde goed en we hebben zonder grote problemen veel kilometers kunnen afleggen. En dat was waar het vandaag om ging.”

Vanochtend moest Max Verstappen zijn wagen naast de baan parkeren. Lang was onduidelijk waarom. “We hebben dat uit voorzorg gedaan”, verklaart de Nederlander tegenover FORMULE 1. “We dachten iets te zien op de data waarop het ons beter leek te auto stil te zetten, maar uiteindelijk was er niets aan de hand. We hebben de auto gereset en twintig minuten laten was ik alweer op weg.”

Geen zorgen

Verstappen reed de hele dag op medium-banden en klokte de elfde en laatste tijd. “Voor ons gaat het nog niet om tijden. Dus geen zorgen”, zegt Verstappen met een knipoog. “De reden dat we dat niet doen is ook omdat we nog niet alle nieuwe onderdelen hebben. Het ging vandaag dus echt om veel kilometers maken en de auto en motor te begrijpen. En dat ging allemaal prima.”

Verstappen vindt het moeilijk te zeggen hoe de Toro Rosso aanvoelt ten opzichte van de auto van vorig jaar. “Het asfalt is nu wat gladder. Maar het voelt allemaal goed. We rijden met veel benzine om lange runs te kunnen doen. En eigenlijk hebben we geen problemen gehad.”

Melbourne

Verstappen komt donderdag opnieuw in actie maar kijkt vooral uit naar volgende week als de STR11 uitgerust zal worden met de nieuwste onderdelen. “Dan kunnen we ook meer aan de afstelling werken en kunnen we ook beter inschatten hoe de auto er in Melbourne voor zal staan.”