Red Bull-coureurs Daniel Ricciardo en Daniil Kvyat denken dat hun team goed voor de dag moet kunnen komen in Bahrein. Een aardige puntenfinish is dan ook het doel.

Hoewel Red Bull-teambaas Christian Horner zich na de seizoensopener in Australië nog liet ontvallen dat Bahrein wel eens een latige(re) race zou kunnen worden, gaan de coureurs er dus vanuit dat Red Bulls RB12 het prima zal doen op het Bahrain International Circuit.

“Het is een baan die ons wel ligt”, denkt Ricciardo. “We hebben er de laatste jaren aardige resultaten geboekt, dus hopelijk kunnen we daar een vervolg aan geven”, zegt de coureur die in 2015 als zesde finishte in Bahrein en er het jaar daarvoor als vierde over de streep kwam.

Formula One World Championship 2016, Round 1, Australian Grand Prix, Melbourne, Australia, Friday 18 March 2016 - Daniil Kvyat (RUS) Red Bull Racing RB12.

Red Bull-coureurs Ricciardo en Kvyat rekenen op een prima weekend in Bahrein.

Ricciardo finishte tijdens de seizoensopener van 2016 overigens ook als vierde, wat hem sowieso het nodige vertrouwen heeft gegeven. Teamgenoot Kvyat wist daarentegen de start niet eens te halen. Na die valse seizoensstart wordt de race in Bahrein – er vanuit gaande dat hij dit keer wel aan de start verschijnt – dus eigenlijk zijn eerste van 2016.

De Rus rekent daarbij op een goede afloop: “Want dit is een circuit waarop het me tot op heden redelijk is vergaan. In 2014 met Toro Rosso ging het prima en in 2015 begon het weekend met de nodige problemen, maar was de race goed”, memoreert de coureur die daarin van de zeventiende startplek naar de negende plaats aan de finish reed.

“We hadden het in 2015 moeilijk op het lange rechte stuk, maar dat zwakke punt lijkt dit jaar verbeterd te zijn”, zegt hij, doelend op de geüpdatete Renault-motor achterin Red Bulls RB12. “We zouden dus vrij competitief moeten zijn in Bahrein”, veronderstelt Kvyat. “Met beide auto’s punten scoren, zou een goed resultaat zijn.”