Carlos Sainz en Daniil Kvyat kunnen optimistisch zijn na de eerste vrije training in Singapore. Toro Rosso staat na VT1 met twee wagens in de top 10.

In de eerste vrije training, waar Verstappen de eerste plek weet te behalen, zet Sainz zijn Toro Rosso op plaats zeven met een tijd van 1:46,936 . Hij is slechts een tiende langzamer dan de Ferrari van Kimi Raikkonen. Kvyat reed het circuit rond in 1:47,683 en legt daarmee beslag op plaats acht.

In een eerder interview zei Sainz dat Singapore wel eens de laatste goede kans kon zijn om punten te scoren. Ook zei hij dat hij Singapore bezorg zou verlaten, als hij er niet goed zou presteren. “Als we in of dicht bij de top tien zitten, kunnen we optimistisch zijn”, benadrukte hij.

Toro Rosso rijdt tijdens de vrijdagtrainingen met het oude aerodynamicapakket en de laatste versie. Eerder deden ze dit ook al tijdens de grote prijs van Monza, twee weken geleden. Zo wil het team beide pakketten vergelijken om zo te kunnen beslissen welke ze gebruiken voor de race komende zondag.

Het Marina Bay Street Circuit ligt Toro Rosso een stuk beter dan de afgelopen paar circuits. Doordat het team rijdt met een oude Ferrari motor, die bovendien niet wordt doorontwikkeld, verloren ze daar een hoop tijd op de lange rechte stukken. Op het circuit in Singapore is echter het chassis belangrijker dan de motor en met dat chassis zit het wel goed.