Dat hij de eerste bocht van de Grand Prix van Mexico afsneed, leverde Lewis Hamilton naar eigen zeggen geen voordeel op. De Mercedes-coureur hield namelijk een flinke flat spot aan het akkefietje over.

Hamilton behield bij de start de leiding en schoot vervolgens met een blokkerend rechter voorwiel rechtdoor in de eerste bocht. “Mijn rechter voorrem was niet genoeg opgewarmd. De linker was 500 graden, de rechter maar 200 tot 250”, legt Hamilton uit. “Daarom blokkeerde het rechter voorwiel in de eerste bocht. Ik ging zo hard, dat ik geluk had dat ik niet de muur in vloog.”

Daarna had de drievoudig wereldkampioen door de flatspot flink last van vibraties. “Ik wist niet of ik het zou halen. Ik kon amper wat zien van de trillingen. Niet echt een voordeel.”

‘Lewis was sneller’
Grotere gevolgen dan wat ongemak had de platte band echter niet, en Hamilton won de race op het Autódromo Hermanos Rodriguez met acht seconden voorsprong op teamgenoot Nico Rosberg. Die zag zijn voorsprong in het WK slinken tot negentien punten.

“Lewis heeft het beter gedaan dit weekend”, zegt Rosberg. “Hij ging als eerste de eerste bocht in en kwam er als eerste weer uit. Prima. Lewis was sneller dus hij verdiende de overwinning, ik zal moeten leven met de tweede plek. Beter dan dit kon ik niet.”