Krap drie maanden geleden werkten de teams op het Circuit de Catalunya nog hun testprogramma’s af. Felipe Massa denkt dat zijn werkgever Williams met de kennis uit die tests vers in het geheugen goed beslagen ten ijs komt.

“We hebben hier twee weken getest en we weten precies hoe onze auto zich overal gedraagt”, zegt de Braziliaan. “We zijn waarschijnlijk dus beter voorbereid voor deze race dan voor elke andere race op de kalender.”

Ook Williams brengt in Barcelona wat verbeteringen aan zijn bolide aan, vertelt Massa verder. “We hebben in de eerste races laten zien dat we een goede auto hebben. Als we het gat met de auto’s voor ons willen dichten, moeten we alles uit de updates halen die we dit weekend meenemen. Hopelijk kunnen we dit gedeelte van het seizoen beginnen met een goed resultaat.”

Bottas

“Je kunt hier een goede race hebben als je je goed kwalificeert, want inhalen is lastig in Barcelona”, vertelt teamgenoot Valtteri Bottas. “We brengen wat updates mee, ik ben benieuwd of die zo goed werken als gehoopt.”

De Fin weet ook wel dat de andere teams niet stil hebben gezeten: “De meeste teams nemen denk ik wel iets nieuws mee. Iedereen maakt gebruik van de onderbreking van drie weken en van het feit dat dit circuit relatief dichtbij de fabrieken van de meeste teams ligt.”

Nog een voordeel van een race zo dichtbij huis: “We hebben nu tenminste geen last van jetlag”, aldus Bottas. “Zo kunnen we nog wat meer trainen.” Al met al heeft de Williams-rijder er zin in. “Ik kijk ernaar uit aan het Europese seizoen te beginnen. Ik heb er vertrouwen in dat we om een goede positie kunnen vechten.”