Bernie Ecclestone, de commerciële uitbater van de Formule 1, twijfelt er niet aan dat de titel wederom naar een Mercedes-coureur gaat. Dat vertelt hij aan de Duitse krant Die Welt.

“Als ik erop moest wedden, zou ik alles wat ik heb op Mercedes zetten”, zegt Ecclestone, die volgens Forbes alleen persoonlijk al zo’n 3.5 miljard waard is, al reppen andere bronnen over een persoonlijk vermogen van zelfs 4.4 miljard.

Hoe dan ook blijkt dat Ecclestone veel vertrouwen heeft in het Duits-Engelse team en coureurs Lewis Hamilton en Nico Rosberg. Vreemd is dat niet, nadat Mercedes de Formule 1 in 2014 domineerde met zestien zeges en achttien polepositions uit negentien races en een rijders- en constructeurstitel.

Volgens Ecclestone is het uitgesloten dat een ander team de houdgreep die Mercedes op de Formule 1 heeft doorbreekt: “Zelfs als Mercedes als enige haar motor niet had mogen verbeteren, hadden ze namelijk nog gewoon op voorsprong gestaan”, oppert hij ter illustratie.

Mercedes heeft haar motor – en auto – net als de rest echter wel mogen verbeteren, wat slecht nieuws is voor de andere teams, weet Ecclestone: “Want ongeacht hoeveel vooruitgang die renstallen boeken, zal Mercedes zich dus ook blijven ontwikkelen.”