Daniel Ricciardo, twee weken nog de glorieuze winnaar van de Canadese Grand Prix, hield op de Red Bull Ring de schade voor zijn team nog enigszins beperkt met een achtste plaats. Sebastian Vettel viel uit.

Er viel heel weinig te juichen voor het Oostenrijkse team in de openingsfase van de race. Sebastian Vettel viel al heel snel stil, terwijl Daniel Ricciardo de een na de ander voorij zag komen na een verprutste start. “Ik kwam in eerste instantie heel goed van mijn plek”, vertelt de Australiër. “In bocht één koos ik vervolgend de buitenkant en dat was dom.”

“We zijn op het rechte stuk sowieso al niet de snelste, maar ik verloor bij het uitkomen van de bocht ook nog eens tractie op de kerbstones. Ik baal best wel van mezelf en van dat moment. Ik moet eigenlijk even terugkijken waar ik mezelf dan wel had moeten positioneren en of me dat dan meer had op kunnen leveren.”

Ricciardo wurmde zich in de laatste ronde nog voorbij aan de Force India van Nico Hülkenberg, wat hem uiteindelijk de achtste plaats opleverde. “Die actie bracht nog wel een lach op mijn gezicht”, geeft de breedlachse Australiër toe. Ik had nog niet veel laten zien in de race, dus ik dacht ‘weet je wat, ik ga er gewoon voor.'”

Sebastian Vettel
De pechduivel binnen het team van Red Bull had het overduidelijk weer gemunt op Sebastian Vettel. De Duitser verloor in de eerste ronde elke vorm vaan aandrijving. Even later wilde de Red Bull wel weer, maar met een ronde achterstand zagen Vettel en Red Bull er geen heil meer in de race uit te rijden.

“Soms blijven problemen je bespaard en soms kom je er niet meer vanaf”, luidt het nuchtere commentaar van Vettel. “We lagen een ronde achter en op een safety car-fase durfden we ook niet te hopen. Daartoe hebben we besloten de auto te sparen en naar binnen te brengen”, aldus Vettel in gesprek met RTL Duitsland.