De conditie waarin Michael Schumacher verkeert, is na een tweede operatie licht verbeterd. Dat deelden de behandelende artsen in Grenoble op dinsdagochtend tijdens een persconferentie mee. Sindsdien verkeert hij in stabiele, maar nog altijd kritieke toestand.

Schumacher vertoonde op maandagavond signalen van lichte verbetering, waarop de artsen in overleg met de familie besloten een tweede ingreep uit te voeren. Tijdens een twee uur durende operatie slaagde het team erin de druk op de hersenen verder te verlichten.

Hoewel de situatie volgens de artsen nu iets beter te controleren valt, is Schumacher nog zeker niet uit de gevarenzone: “Schumacher heeft nog steeds intensieve zorg nodig die we hem op de intensive care kunnen bieden. De komende uren zullen bepalend zijn voor onze verdere strategie.”

Michael Schumacher raakte zondag zwaargewond aan zijn hoofd toen hij tijdens het skiën met zijn hoofd op de rotsen viel.

Update – Woensdag – 11:55: Schumachers management heeft middels een korte verklaring medegedeeld dat zijn toestand onveranderd ‘stabiel, maar kritiek’ is.

Update – Donderdag- 14:15: Via een boodschap op zijn website laat de familie van Michael Schumacher weten dankbaar te zijn voor alle steun. “We weten dat hij een vechter is en nooit zal opgeven.” 

De toestand van Schumacher is nog altijd onveranderd. Er staan geen updates gepland vanuit het ziekenhuis. Alleen als daar aanleiding toe is zullen zijn doktoren of manager Sabine Kehm een persconferentie beleggen.