Esteban Gutiérrez zal de Grand Prix van Singapore aanvangen vóór teamgenoot Nico Hülkenberg. Precies zoals het team in de aanloop naar deze Grote Prijs had voorspeld.

Esteban Gutiérrez doet zich met een tiende startplaats een groot plezier in een tot nu toe moeilijk seizoen. Hij maakt daarmee de woorden van Sauber eerder deze week meer dan waar. Hij is dan ook erg blij: “Dit is een heel speciaal gevoel. Ik heb genoten van elk moment en het resultaat mag er wezen. Niks is zo frustrerend als weten dat een plek bij de top tien mogelijk is en het dan vervolgens niet voor elkaar krijgen.”

“Het zag er in eerste instantie niet zo makkelijk uit, maar ik bleef mezelf pushen. We besloten met het team tot een wat agressievere aanpak, waarbij ik iets meer de limiet zou opzoeken. Dat kon ik oefenen tijdens de derde vrije training en het is heel gaaf dat het nu gewerkt blijkt te hebben. Morgen wordt echter weer een ander verhaal. De race zal zwaar zijn en de banden zullen een cruciale rol gaan spelen, maar ik geloof dat we kunnen strijden om punten.”

Nico Hülkenberg
Nico Hülkenberg had graag zijn teamgenoot vergezeld in Q3, maar een probleem met zijn DRS-systeem hield zijn plannen tegen. “Mijn DRS-systeem opende zich niet. Ik denk dat ik daarmee zomaar twee tienden van een seconde verloor, net dat verschil tussen Q2 en Q3.”

“We moeten nu even uitzoeken waarom dit systeem haperde. Ik denk echter dat we de laatste paar races duidelijke stappen voorwaarts hebben gemaakt en ik hoop dat we morgen opnieuw sterk voor de dag kunnen komen.”