Romain Grosjean en Kimi Räikkönen starten de race morgen als achtste en negende. Het Lotus-duo zat er de hele kwalificatie goed bij, maar kon aan het einde van Q3 niet meer aanhaken bij de rest, waardoor ze enkel Fernando Alonso achter zich wisten te houden.

“Het zat erg dichtbij elkaar vandaag”, vertelt Räikkönen. “Beide auto’s van ons zitten heel dicht bij elkaar, dus ik denk dat we allebei het maximale eruit hebben gehaald. Spijtig genoeg is dat niet zo ver naar voren als we hadden gehoopt. We moeten het hebben van ons tempo in de race, dus daar vertrouwen we dan maar op.”

Volgens Romain Grosjean konden de Lotussen goed mee, maar haakten ze af toen de teams de medium band gingen gebruiken. “We hebben het tempo van de top, maar op een één of andere manier konden we niet mee toen iedereen de medium gebruikte. Misschien ligt het wel aan het weer.”

“In de vrije training waren we gewoon competitiever”, vervolgt Grosjean. “We dachten dat we in de kwalificatie ook wel mee konden, maar dat was helaas niet zo. Ik ben wel tevreden met mijn eigen ronde. Nu hopen op een goed resultaat morgen.”