Jules Bianchi en Max Chilton hebben geen fijne kwalificatie gehad. De twee coureurs van Marussia hielden nog wel Charles Pic achter zich, maar klagen steen en been over de balans van de auto.

“De balans van de auto is heel wisselend”, vertelt Bianchi. “We hebben van alles geprobeerd, maar het blijft moeizaam gaan. Vooral in hogesnelheidsbochten is de auto moeilijk te besturen. Ik ga vanavond even met het team zitten om te kijken hoe ik dat morgen aan moet pakken.”

Bianchi start morgen één plaats achter de Caterham van Giedo van de Garde. Volgens de Fransman is dat echter geen probleem. “We hebben wel een goed racetempo. We hebben daar veel progressie in geboekt. Ik moet morgen goed starten en Van der Garde zo snel mogelijk voorbij. Daarna kan ik mijn eigen race rijden.”

Chilton
Teamgenoot Max Chilton start morgen één plaats achter de Fransman. De Brit wil vooral morgen laten zien wat de auto kan. “Ik ga morgen mijn vooruitgang demonstreren. Ik had wel veel problemen met de balans, maar ik was naar omstandigheden tevreden over mijn snelle ronde. Ik kijk nu al uit naar morgen.”