Force India geeft kandidaat-coureurs Jules Bianchi en Adrian Sutil allebei een dag de tijd om te testen in Barcelona. De andere twee testdagen komen aan de al voor 2013 aangestelde Paul di Resta toe.

Force India is het enige team dat nog een stoeltje vrij heeft voor 2013 en Bianchi en Sutil komen daar allebei voor in aanmerking.

Hoewel het team zegt de twee coureurs niet onderling te willen evalueren en herhaaldelijk heeft benadrukt dat er van een shootout geen sprake is, mogen de beide heren later deze week toch allebei een dag achter het stuur van de Force India VJM06 plaatsnemen.

Nadat vaste kracht Di Resta morgen en overmorgen zijn deel van testwerk zal verrichten, is het op donderdag namelijk de beurt aan Sutil en op vrijdag aan Bianchi.

Wat voor testprogramma’s de twee zullen afwerken – en waarom ze allebei mogen rijden – laat het team daarbij verder in het midden.

Sutil is een oude bekende van Force India: hij racete van 2008 tot en met 2011 voor het team en kwam in 2007 uit voor voorloper Spyker. Ook Bianchi is geen onbekende voor de renstal uit Silverstone: de Fransman fungeerde vorig seizoen immers als de testrijder van het team en hij mocht tijdens de vorige testweek – in Jerez – ook al één dag rijden.