De zomerstop loopt op zijn einde en de Formule 1 maakt zich derhalve op voor de Nederlandse Grand Prix. Voor het vierde jaar op rij zijn de Zandvoortse Duinen het decor voor dit iconische evenement. Max Verstappen, drievoudig winnaar van zijn thuisrace, zal het nog knap lastig gaan krijgen komend weekend. Volgens het laatste weerbericht krijgt de GP van Zandvoort te maken met harde wind en regenbuien!

LEES OOK: Op weg naar Zandvoort: De duizelingwekkende cijfers van de Dutch GP

De Formule 1-fans werden dit jaar meermaals getrakteerd op een regenrace. Buitjes zorgden in Canada en Groot-Brittannië al voor het nodige spektakel. Tijdens het laatste raceweekend in Spa werden de sessies opnieuw geteisterd door plaatselijke neerslag en hielden de coureurs het niet altijd droog. Voorlopig is het weerbericht voor de Nederlandse GP niet veel beter – ook op Zandvoort dreigt het te gaan regenen.

LEES OOK: Tijdschema GP Nederland: Zo laat beginnen de sessies

Weerbericht GP Zandvoort

Op de vrijdag, wanneer de eerste vrije trainingen worden afgewerkt, is het meteen raak. Volgens de laatste voorspellingen steekt er in aanloop naar het weekend een krachtige zuidwestenwind op, waardoor er veel bewolking vanaf de Noordzee wordt aangevoerd. Houd rekening met windkracht 7, ofwel windstoten tot 80 km/uur! Waarschijnlijk zullen er in de loop van de middag en avond ook buien ontstaan. Waar het gedurende de eerste vrije training dus droog zal blijven, kan er tijdens de tweede sessie wat regen vallen. Het wordt niet warmer dan 22 graden Celsius.

Op zaterdag dreigt het weer wederom parten te gaan spelen. De Nederlandse fans die op de tribunes zitten doen er goed aan om een poncho mee te nemen – met liefst 100% kans op neerslag gaan er geheid druppels vallen tijdens de allesbeslissende kwalificatie. Een schrale troost: de wind lijkt te gaan liggen. Tijdens de Grand Prix lijkt het voorlopig droog te blijven. Op zondag neemt de kans op regen sterk af en komt de zon in de middag waarschijnlijk flink tevoorschijn. Het wordt tijdens de race maximaal 19 graden.

Alles over de Dutch GP in Zandvoort


Nu in de winkel en digitaal te bestellen (met gratis bezorging in Nederland): ons dubbeldikke zomerpakket met reguliere editie & de Dutch GP Special! Met tussenrapport Tom Coronel, interview Max Verstappen en hoe koning Willem-Alexander in het geheim leerde racen!