Na de tropische temperaturen van Monza wacht de Formule 1 een nieuwe uitdaging in Bakoe. De GP van Azerbeidzjan wordt komend weekend verreden, en het verraderlijke stratencircuit belooft zoals altijd spektakel. Volgens de laatste weersvoorspellingen wordt het lekker zonnig aan de Kaspische Zee, al zou de wind wel eens een rol kunnen gaan spelen. Bekijk hier het weerbericht voor de GP van Azerbeidzjan!

LEES OOK: Tijdschema GP Azerbeidzjan in Bakoe: Zo laat beginnen de sessies

In Monza werden Max Verstappen en zijn collega’s nog geplaagd door de extreme hitte. Het Italiaanse asfalt bereikte temperaturen van maar liefst 60 graden Celsius, terwijl de fans op de tribunes moesten oppassen om niet te verbranden. In Bakoe zijn de tropische omstandigheden verleden tijd, al wordt het nog steeds behoorlijk warm op en rond het circuit. Daarbij moeten de coureurs ook rekening houden met een windvlaag hier en daar.

Weerbericht GP Azerbeidzjan

Volgens de laatste voorspellingen krijgt de Formule 1 op vrijdag te maken met temperaturen van ongeveer 28 graden Celsius. Tijdens de vrije trainingen kan er nog weleens een wolkje voorbijtrekken, maar de kans op neerslag is verwaarloosbaar. Op zaterdag, wanneer de beslissende kwalificatie plaatsvindt, verandert er weinig. Het wordt naar verwachting rond de 27 graden Celsius met wederom 0% kans op regen, al blijft het licht bewolkt. Zondag wordt het opnieuw warm in Azerbeidzjan, met volop zon tijdens de Grand Prix. Met maar liefst 12 zonuren is het belangrijk dat bezoekers van de race hun zonnebrandcrème niet vergeten.

Gedurende het raceweekend waait het stevig in Bakoe. Vooral uit het noordoosten kan af en toe een verraderlijke wind opsteken. Door de hoge gebouwen rondom het circuit kan dit voor onvoorspelbare situaties zorgen; een plotselinge windvlaag heeft namelijk invloed op de bestuurbaarheid van een Formule 1-bolide.

Lees hier alles over de aanstaande GP in Azerbeidzjan


NU in de winkel en ook digitaal te bestellen (met gratis bezorging in Nederland!): de nieuwste editie van FORMULE 1 Magazine! Met alles over de Dutch GP in Zandvoort, de spannende strijd tussen Lando Norris en Max Verstappen, interviews met George Russell, Rico Verhoeven en Ruud Gullit, reportages vanuit de paddock en nog veel meer!