McLaren en Mercedes kwamen enkele weken geleden onder vuur te liggen. Beide teams maken gebruik van zogenaamde flexi-wings, oftewel voorvleugels die bewegen onder aerodynamische druk. De FIA heeft de legaliteit van deze onderdelen onderzocht en geconcludeerd dat alle teams binnen de regels opereren. Volgens Christian Horner kan Red Bull binnenkort ook flexi-wings introduceren.

LEES OOK: FIA schept duidelijkheid: ‘Voorvleugel McLaren legaal bevonden’

In aanloop naar de GP van Azerbeidzjan was Christian Horner te gast in een persconferentie. De Red Bull-teambaas werd gevraagd naar de uitspraak van de FIA en of zijn team ook gebruik zal maken van beweegbare voorvleugels. De Engelsman onthulde dat Red Bull in de toekomst mogelijk ook flexi-wings op de RB20 zal implementeren.

Vergelijkbare oplossingen

“Het belangrijkste is dat er in dit soort zaken duidelijkheid komt”, reageerde Horner. “De vraag blijft altijd of iemand niet in overtreding is. Als het vervolgens acceptabel wordt geacht, dan moedigt dat natuurlijk aan om vergelijkbare oplossingen te zoeken.” De RB20 maakt in Bakoe nog geen gebruik van flexi-wings, maar heeft wel een geüpgradede vloer.

LEES OOK: Christian Horner over Newey-transfer: ‘Feestje bij Aston Martin is beetje voorbarig’

“De FIA heeft alle informatie; ze hebben alle analyses en hebben onlangs camera’s op veel auto’s geplaatst”, vervolgde Horner. “Dus ze zullen over alle benodigde gegevens beschikken.” De FIA plaatste tijdens het raceweekend in Spa nog camera’s op verschillende auto’s om de beweeglijkheid van de voorvleugels in kaart te brengen. Nu is gebleken dat ook titelkandidaat McLaren binnen de regels opereert, zal het niet lang duren voordat Red Bull met een antwoord komt. “Zoals ik al zei, als het als acceptabel wordt beschouwd, dan ga je vanzelf die kant op”, besloot Horner.

Lees hier alles over de aanstaande GP in Azerbeidzjan


NU in de winkel en ook digitaal te bestellen (met gratis bezorging in Nederland!): de nieuwste editie van FORMULE 1 Magazine! Met alles over de Dutch GP in Zandvoort, de spannende strijd tussen Lando Norris en Max Verstappen, interviews met George Russell, Rico Verhoeven en Ruud Gullit, reportages vanuit de paddock en nog veel meer!