Indruk maken in de achterhoede is geen eenvoudige klus, maar Marussia’s Charles Pic doet er alles aan om genoeg te laten zien om zijn toekomst veilig te stellen. Bang om volgend jaar buiten de boot te vallen is de zelfverzekerde jongeling dan ook niet.

“Voor een scenario als dat van Lucas di Grassi of Jérôme d’Ambrosio ben ik niet bang”, zegt Pic in interview met Formule 1, waarbij hij verwijst naar de manier waarop zijn voorgangers bij Virgin/Marussia na één jaar in de Formule 1 alweer van het toneel verdwenen.

“Ik sta daar zelfs niet eens bij stil”, beweert de 22-jarige rookie. “Ik werk gewoon zo hard mogelijk en doe mijn uiterste best. Meer kan ik niet doen en ik maak me er daarom ook niet druk om. Ik wacht gewoon af en zie aan het eind van het jaar wel wat er gebeurt.”

Hoewel Pic recentelijk in verband is gebracht met een overstap naar Caterham, behoort ook een langer verblijf bij Marussia tot de mogelijkheden. De Fransman zelf staat er in ieder geval niet onwelwillend tegenover: “Marussia is een leuk team en ik heb het hier naar mijn zin”, vertelt hij.

“In vergelijking met andere renstallen is het natuurlijk een wat kleiner team, maar ik word hier goed begeleid en het is fijn om er samen naar te streven om verder te groeien.”

Verder groeien doet Marussia ook naast het ciruit, waarbij het de hulp krijgt van Monsterboard. “In de Formule 1 is het belangrijk om een sterk team te hebben, waarbij iedereen op de juiste plaats zit”, benadrukt Pic.

In de volgende video praat Charles Pic verder over het belang van een goed team en wat er nodig is om samen succesvol te zijn. Wil jij werken voor het Marussia F1 Team? Samen met de carrièresite Monsterboard zoekt Marussia wereldwijd naar talent. Kijk op monstercooljobs.com/marussiaf1team voor meer informatie.

Het volledige interview met Charles Pic vind je in Formule 1 nr 15, dat nu in de winkel ligt of online te bestellen is via formule1.nl/edities.