Williams gaat met lege handen weg uit Australië. Het team heeft echter wel laten zien zich te hebben verbeterd ten opzichte van vorig jaar.

 

Vooral de race van Pastor Maldonado viel in positieve zin op. Startend vanaf plaats acht wist de Venezolaan zich keurig in de toptien te handhaven. In de slotfase kon hij zelfs Fernando Alonso in de Ferrari het vuur na aan de schenen leggen. Een fout maakte echter een eind aan de race van de Williams-coureur. “De auto voelde erg goed en ik kon de strijd aan met de anderen. Helaas verloor ik in de laatste ronde de controle over de auto in mijn jacht op Alonso”.

 

Bruno Senna kende een rommelige eerste race voor zijn nieuwe werkgever. Zijn start was goed, maar aan de buitenkant van de eerste bocht begonnen de problemen: “Daar kwam ik in aanraking met iemand waardoor ik een extra pitstop moest maken. Mijn race verliep vervolgens een stuk beter, totdat ik Felipe Massa tegenkwam. Als team hebben we niet echt veel geluk gehad, maar dat hoort nou eenmaal bij racen. We zullen proberen in Maleisië volgende week een en ander goed te maken”, blikt Senna alweer vooruit.

 

Chef operationele zaken Mark Gillan onderstreept dat het team dit openingsweekend potentie heeft getoond. “We mogen zeer tevreden met waar het team staat ten opzichte van vorig jaar. De auto is in zowel de kwalificatie als de race snel. Natuurlijk is het resultaat van vandaag teleurstellend, maar het ziet er veelbelovend uit voor de volgende races”, luidt de conclusie van Gillan.