Bij Williams wordt vooral naar de achtste tijd van Pastor Maldonado als graadmeter gekeken, aangezien zijn teamgenoot Bruno Senna geen ideale snelle ronde kon rijden.

 

Chief operations engineer Mark Gillan laat weten dat het volgens hem een goede en, al vooruitblikkend op de race, hoopgevende dag was voor het team uit Grove: “Pastor heeft zich op een knappe achtste plaats gekwalificeerd en Bruno, die helaas last had van verkeer, eindigde als veertiende. Het hele team ziet hierdoor erg uit naar de race en we hopen dan gelijk onze eerste punten te scoren.”

 

Maldonado zelf vindt ook dat zijn team goed van start is gegaan in Australië. “We hebben vandaag laten zien dat we competitief zijn en zijn het seizoen op deze manier goed begonnen.”

 

“Nu is het zaak om te blijven pushen en de auto, net als eerder in het weekend, verder te blijven verbeteren”, stelt de coureur die verder geen concrete voorspellingen doet voor morgen: “Hoe de race er zondag uitziet, zal afhankelijk zijn van onze racetempo en strategie.”

 

In de andere FW34 kwam Senna zoals gezegd niet verder dan plaats veertien, hetgeen hij wel een beetje jammer vindt. “Ik was niet bijzonder gelukkig met mijn eigen ronde”, erkent hij. “Dat Pastor zich in de toptien kwalificeerde, is echter wel een goed teken en morgen is het weer een nieuwe dag, dus dan liggen er ook weer nieuwe kansen.”